greekflag
Welkom op de Onofficiële Website van Dolphin Camping
te Sidari, Corfu, Griekenland
greekflag
location
LIGGING en Bereikbaarheid
it nl de fr uk ru PL BG CS HU RO SK

Camping Dolphin ligt aan de noordkust van Corfu ten westen van Kassiopi en Roda, tussen Karroussades en Sidari, gelegen aan een van de breedste en mooiste baaien van het noorden. De camping ligt in het gehucht met de naam Agios Ioannis, genoemd naar het kleine klooster dat op een heuvel aan zee staat. In een van de oude kloostertuinen is de camping gevestigd. Je kampeert midden tussen de eeuwenoude reusachtige olijfbomen.

Opgelet! Tussen Karoussades en Roda is ook een camping die zich meer toelegt op ontvangst van jongeren, buschauffeurs hebben nogal eens de neiging om rugzaktoeristen daar af te zetten en schijnen niet op de hoogte te zijn van het bestaan van Camping Dolphin.
Ergens halverwege richting het drukke toeristenstadje Sidari stroomt een rivier die zelfs in de zomer niet droogvalt, met een houten loopbrug. Door deze natuurlijke scheiding wordt de chaos en de drukte tegengehouden en is het gebied rond de camping relatief rustig en wordt het strand voornamelijk door Grieken en campinggasten bezocht.
De andere richting in, heuvelopwaarts, leidt een prachtig landelijk kronkelweggetje je naar Karoussades. Dit is een oud en authentiek corfiotisch regionaal centrum, met gewone winkels, een postkantoor, apotheek, een paar restaurants. De sfeer is hier absoluut niet toeristisch. Hier is ook de slager en de échte warme bakker die nog in een houtoven bakt.
Voor al het vertier en uitgaansleven moet je in Sidari zijn. Het ligt op een loopafstand van ongeveer 20 tot 30 minuten, langs het strand over een houten loopbrug, 5-10 minuten met de auto en 20 minuten met de fiets (via een omweg, meer land inwaarts). Daar zijn ontelbaar veel bars en restaurants, en zo mogelijk nog meer toeristenwinkels en veel zaken waar je auto’s, scooters en fietsen kunt huren. Ook zijn er een paar grote supermarkten waar je wat goedkoper inkopen kan doen.

BEREIKBAARHEID:
Route met de auto: Vanuit Kerkyra (Corfu-stad) naar Roda. Daar richting Sidari. Eén kilometer vóór Sidari ligt de camping langs een smalle zijweg (goed opletten: de afslag rechtsaf op de hoofdweg Roda-Sidari ligt net in een bocht naar links) na ongeveer 2 kilometer afdalen.[zie kaartje hiernaast]Met het vliegtuig: ’s Zomers zijn er veel chartervluchten vanaf Schiphol, Düsseldorf, Münster en noem maar op naar Corfu-stad.

Je kunt ook kiezen voor de mogelijkheid om met de auto en de veerpont via een van de Italiaanse havens te komen (via Minoan Lines of Anek). Ook via het vasteland is natuurlijk mogelijk met de oversteek met de veerboot Igoumenitsa-Corfu.

Na aankomst in de luchthaven kan je kiezen voor de mogelijkheid om direct daar een auto te huren of een taxi te nemen.
Kies je voor de bus: Tussen Corfu-stad en Sidari bestaat een redelijk regelmatige busdienst, ’s ochtends om 5:00 uur vertrekt de eerste uit Corfu-stad, dat gaat zo door om het uur (of om de twee uur) tot 15:45 dan is er een tijd niets en gaat de laatste bus om 19:30 (zie voor de exacte tijden de officiële site: www.dolphin-camping.gr ).

Na aankomst op de luchthaven moet je dan de taxi nemen naar het centrum van de stad, als je de taxichauffeur vraagt naar “the busstation”, moet dat goed komen. De prijs is ons niet bekend, maar mag zeker niet boven de € 10-14 euro uitkomen. De busreis duurt ongeveer anderhalf uur. Kom je aan met de bus in Sidari, loop dan oostwaarts (richting Roda) langs het strand, over de houten loopbrug, verder rechtdoor tot je niet meer verder kan, ga met de bocht van de weg mee naar rechts en kort daarop zul je aan de linkerhand (na een restaurant) de ingang van de camping zien. Je kunt ook de eigenaar bellen en vragen of hij je komt halen uit Sidari. Kies je voor de taxi vanuit de luchthaven naar de camping: Dit kost nu (2011) bij benadering € 60,- voor de hele rit van plus minus drie kwartier.

Home 
Camping-foto's 
Wandelingen 
Omgeving 
nl Ligging 
Ervaringen van bezoekers 

GPS: N39 47 18.8 E19 43 29.0

greece

corfu
   Klik op kaart om
nieuw venster te openen
met grotere afbeelding.


LINKS:
  Minoan Lines
  Anek

www.dolphin-camping.gr

it nl de fr uk ru PL BG CS HU RO SK
(click for your language)

Official website: www.dolphin-camping.gr

www.dolphin-camping.gr